Aram is al 7 dagen in hongerstaking

door

Al eerder berichtten wij over de situatie van Aram. Inmiddels is hij in hongerstaking gegaan om aandacht te vragen voor zijn situatie en uitzetting te voorkomen. Hij drink nog wel water en maakt het naar omstandigheden goed. Veel energie heeft hij niet meer en op de fiets durft hij het verkeer niet meer in, bang om flauw te vallen.

Aram is echt wanhopig, een uitzetting naar Armenië betekent direct gearresteerd worden en naar het zeer onrustige grensgebied gestuurd worden. Het lot van zijn ouders is dan onbekend, immers een sociaal vangnet bestaat niet in Armenië en zijn vader is te ziek om voor zichzelf en Aram’s moeder te zorgen.

Hongerstaking en petitie

Hij heeft inmiddels een petitie online gezet waar mensen hem kunnen steunen. Hij hoopt op veel steunbetuigingen, niet alleen omdat hij zich Nederlander voelt, niet alleen omdat hij zijn steentje bijdraagt aan de maatschappij met veel vrijwilligerswerk. Maar vooral omdat hij bang is naar het front gestuurd te worden en het lot van zijn gezinsleden.

foto bij het artikel is gemaakt door DHfoto voordat Aram zijn hongerstaking begon