Friese invasie op strand Den Helder en Julianadorp

door

Een ware Friese invasie zaterdag op de stranden van Den Helder en Julianadorp. Zo’n 400 Friese paarden verzamelden zich bij de Callantsogervaart op de parkeerplaats van Cafetaria Duinzicht. De organisatie zette verkeersregelaars in om alles in goede banen te leiden. Dit lukte prima al was het rond twaalven bij de start wel even chaotisch met verkeer, toeschouwers en natuurlijk al die paarden met hun ruiters.

Friese invasie

Paardenliefhebber of niet, als je zulke aantallen over het strand ziet gaan is dat wel indrukwekkend mooi. Het weer werkte niet echt mee met grijze luchten en hier en daar een spatje, maar dat mocht de pret niet drukken. Vanaf de Callantsogervaart ging de tocht naar Huisduinen waar een rondje door het dorp werd gereden. Een amazone ging vroegtijdig weer terug, bij strandslag Duinoord draaide ze om. “Ik ben al de hele week ziek, maar ik wilde dit spektakel natuurlijk niet missen”.

Imposant gezicht, al die Friese paarden

_dhf2234-zw-nd friese invasie

 

Nog wat cameraschuw maar genietend van de rit

_dhf2314-zw-nd friese invasie

 

Natuurlijk zagen we de Friese vlag een paar keer voorbij komen

_dhf2301-zw-nd friese invasie

 

Onderweg naar Huisduinen

_dhf2352-zw-nd friese invasie

 

Gezellig druk bij de strandslag Duinoord waar veel mensen even een kijkje kwamen nemen

_dhf2398-zw-nd friese invasie