Texelstroom vandaag voor het eerst in de dienstregeling

door

Het prachtige nieuwe schip van de TESO is sinds vandaag opgenomen in de dienstregeling. Al op 25 mei konden we de Texelstroom voorbij zien varen maar door verschillende redenen duurde het wat langer voordat hij officieel werd ingezet. Vooralsnog wordt het vaartuig nog ingezet als tweede boot die naast de Dokter Wagemaker extra overtochten maakt.

Texelstroom

Niet alleen het prachtige uiterlijk en interieur valt op. Ook zijn de nieuwste milieutechnieken toegepast waardoor de belasting voor de omgeving aanzienlijk minder is. Per tocht kan het schip ook nog eens 40 voertuigen meer meenemen en dat is natuurlijk een hele vooruitgang voor zowel de toeristen als het milieu!

_dhf9529-nd texelstroom

Deze vaartuigen gaan de komende jaren de veerdienst tussen Den Helder en Texel verzorgen

_dhf9576-bb-nd texelstroom