Kinderboekenweek 2016: Voor altijd jong!

door

De Kinderboekenweek 2016 is van start. Op de Trimaran in Nieuw Den Helder maakten ze er een waar feestje van!
Het thema dit jaar is: “Voor altijd jong!”. Dat was natuurlijk een prima aanleiding om de opa’s en oma’s van de leerlingen uit te nodigen op school om voor te komen lezen. De kinderen mochten hun lievelingsboek mee naar school nemen en daar lezen de grootouders de komende week uit voor. En bij de opening vanochtend waren alle opa’s en oma’s uitgenodigd en de grootouders die vandaag gingen voorlezen konden gelijk mee naar de klas van hun kleinkind.

Kinderboekenweek

Zowel de onderbouw als de bovenbouw hadden een dans ingestudeerd en die werd vol trots gebracht. Juf Agnetha voerde het woord en heeft in één nacht behoorlijk wat grijze haren gekregen. Juf Saskia werkt het langst van alle leerkrachten op deze school en was altijd nog vlot ter been. Vandaag kwam zij echter ineens met een rollator binnenstrompelen. Dit natuurlijk tot grote hilariteit van de kinderen waarvan een enkeling zich had verkleed als opa of oma. De kinderen hingen aan de lippen van de voorlezers en ja hoor, zij voelden zich zeker “Voor altijd jong!”.

Juf Saskia had vandaag een rollator nodig!

kinderboekenweek

Een mooie snor en wandelstok, voor altijd jong!

kinderboekenweek

Grootouders kijken vanaf boven naar de vrolijkheid

kinderboekenweek

Voor altijd jong, lekker meezwingen en klappen!

kinderboekenweek

Deze leerling was een prachtige oma, voor altijd jong!

kinderboekenweek

Opa’s en oma’s lezen voor aan de leerlingen

kinderboekenweek

 

kinderboekenweek

 

kinderboekenweek

 

kinderboekenweek