Ronde van Julianadorp

door

Afgelopen zondag was al weer de vierde editie van de Ronde van Julianadorp. Slechte weersvoorspellingen maakten de vooruitzichten niet echt prettig voor de mensen achter deze ronde. Gelukkig op een paar flinke buien na kon er toch een prima wedstrijd gereden worden in de verschillende categorieën. Het wedstrijdverslag vindt u bij Den Helder Actueel, wij laten de mensen achter de ronde zien.

Ronde van Julianadorp

’s Ochtends om half negen verzameld een ploeg vrijwilligers zich voor de opbouw van het terrein aan het loopuytpark en een deel Lange Vliet en Landbouwstraat. De hekken werden door deze potige mannen op hun plek gezet, natuurlijk wel een beetje stil om de kerkdienst niet te verstoren. Ook de toegangswegen voor de kerk en zijn bezoekers werden vrij gehouden maar toen de dienst was afgelopen kon het spektakel los!

Als je als oudere dame met de auto even geld kwam pinnen en door de dranghekken het bos niet meer kon zien, werd je door Bart van de organisatie aan de arm genomen en begeleid van auto naar pin en vice versa (foto boven). Dat is natuurlijk ook de charme van zo’n plaatselijk omloop, lekker gemoedelijk en eigenlijk alleen de renners met het mes tussen de tanden.

_dhf9876-bb ronde van julianadorp

_dhf9264-bb ronde van julianadorp

_dhf9189-bb ronde van julianadorp

_dhf9174-bb ronde van julianadorp

_dhf9168-bb ronde van julianadorp

_dhf9161-bb ronde van julianadorp

_dhf9131-bb ronde van julianadorp

_dhf9123-bb ronde van julianadorp

_dhf9114-bb ronde van julianadorp

_dhf9077-bb ronde van julianadorp