Snertfuif

door

De snertfuif is een jaarlijkse traditie bij Scoutinggroep Jutters Willemsoord. Maar dit jaar was hij wel heel speciaal, de groep bestaat namelijk 70 jaar! En dat werd gevierd met 90 slapers,150 deelnemers en 75 liter snert. Wordt er normaal gesproken tussen de middag verse snert geserveerd, nu kwamen de Scouts al op vrijdagavond en blijven tot zondagochtend. Twee nachtjes slapen dus in het clubgebouw en dat is natuurlijk een gezellige boel, hoewel de slaap wel wat verstoord wordt door het vele gebabbel dat tot laat doorging vertelde één van de deelnemers.

genoeg te doen op snertfuif

Dat mag de pret natuurlijk niet drukken want gezellig was het en er was genoeg te doen. Ballonnentrap, levend bingo, de lunch met snert en brood en een postenspel. Een snackwagen is geregeld voor het avondeten van de hongerige scouts, dus dat wordt lekker frietjes snaaien! In de avond wordt er een kampvuur gemaakt en dat maakt het natuurlijk heel sfeervol.
Hoewel de groepen best nog nieuwe Scouts en vooral leiding kunnen gebruiken was dit feestje toch echt voor de huidige leden en niet om te werven.

Reünie oud leden

Op 17 september dit jaar is er een reünie voor alle mensen die ooit bij Jutters Willemsoord betrokken zijn geweest. Natuurlijk zijn vele adreslijsten verouderd en is niet iedereen meer te vinden. Kijk op de Facebookpagina van deze reünie om te zien hoe je er bij kunt zijn.